Har Microsoft ringt deg om at PC-en din er hacket?

Har du blitt oppringt av Microsoft som fortalte deg at PC-en din er blitt hacket?

Det opplevde jeg i dag.

Ei dame som snakket gebrokkent engelsk, ba meg sette meg ved maskinen og gjøre ting for å fjerne hackingangrep fra PC-en min. Jeg spurte hvor hun ringte fra. Engelsken hennes var ikke akkurat amerikansk. Da tok en mannstemme over og ba meg innstendig om å sette meg ved maskinen for å utføre ting han ville be meg om. Siden han heller ikke førte en amerikansk dialekt, spurte jeg igjen hvor han ringte fra. Da fortalte han at han kom fra India, men jobbet de siste syv årene for Microsoft i Florida. Jeg ba han da om å sende info om hackerangrepet til min epostadresse, så skulle jeg se på saken. Men han insisterte på at maskinen min var hacket, så han mente at  det kunne jeg ikke gjøre. Da ba jeg han om å sende en info-epost til min gmail eller hotmailkonto som umulig kunne være hacket, men han mente at det heller ikke gikk, fordi de også var hacket. Men at gmail og hotmail skulle være hacket, var en smule drøy kost. Det innså han vel kanskje selv, fordi da sa han  ‘good bye’ og la på.

Hadde jeg utført det han ville at jeg skulle gjøre på maskinen, ville den nok iallefall bli hacket,  – om den ikke allerede var det. Dessuten ringer ikke Microsoft til sluttbrukerne sine på denne måten.

Moralen er, ikke stol på telefonoppringninger du får fra Microsoft. Microsoft ringer ikke sluttbrukerne sine på denne måten.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagshistorier, Samfunn og politikk. Bokmerk permalenken.