Nødetatene skapte enorme trafikkproblemer etter dødsulykke.

1. spetember 2023 var det en dødsulykke der en motorsyklist døde etter kollisjon med lastebil på omkøringsveien i sydlig retning ved Nidarvoll. Omkjøringsveien ble sperret i sydgående retning i flere timer etter ulykken. Et voldsomt oppbud fra nødetatene var på stedet i forbindelse med ulykken. Dette skapte et enormt trafikkaos over hele byen i flere timer etterpå. En dødsulykke er alvorlig nok. Men er det nødvending å gjøre det mye værre for almennheten i et slikt innspill fra nødetatene? Utfallet av ulykken kan ikke endres med ekstreme dokumentasjonskrav i etterkant der veien blir sperret i timesvis. I dette tilfelle var det fort mulig å åpne et av feltene på omkjøringveien etter at den omkomne har blitt hentet ut. Det ville ha lettet på trafikksituasjonen i hele byen vesentlig. I dette tilfelle synes det som at det er et behov for koordinering av innstatsstyrkene fra nødetatene i slike situasjoner slik at innstatsen står i forhold til hva som har skjedd. Pluss et mer tilpasset dokumentasjonskrav i ettertid over det som har skjedd slik at den alminnelige ferdsel ikke blir rammet unødvendig.

Dette innlegget ble publisert i Samfunn og politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *