Kristenkonservative på ville veier

Det er skremmende å se hvordan kristenkonservative i USA støtter Trump. Pastorer i mange av disse menighetene framhever Trump som en god kristen. At han er vidt kjent for sine løgner, narrative konspirasjonsteorier, seksuelle overgrep, økonomiske misligheter og mange andre lovbrudd, bryr de seg ikke om. Verst var kanskje opprøret han ledet mot den amerikanske konstitusjonen og demokratiet den 6. januar 2021. Han støtter jo Israel og er imot abort, sier de. Da blir alt annet glemt.

Trump er ikke den eneste politiker i USA som støtter Israel og som er imot abort. Hvorfor støtte en politiker som Trump, en kriminell, for å fane slike saker?

Det er ingen amerikansk president som har skapt så mye splittelse og elendighet i det amerikanske samfunnet som Trump. Likevel støtter millioner av mennesker ham. En avgjørende stor gruppe er de kristenkonservative. Hva er grunnen til det?

Kan det skyldes det amerikanske offentlige skolevesenet? Det norske skolevesenet har som oppgave å utdanne norske borgere til gangs opplyste mennesker med et godt verdisyn. Har det amerikanske skolevesenet en tilsvarende målsetting?

Forkynnelsen i de kristenkonservative menighetene som støtter Trump som en kristen fanebærer, må også ta mye av ansvaret for denne fadesen. Dessverre er det også tilfelle blant mange norske kristenkonservative forsamlinger. Mange tar anstøt av dette.

Lojalitet synes å bety mer for Trump-tilhengerne enn noe annet. Det førte blant annet til at USA mistet flest liv under koronapandemien enn noe annet land. 900 0000 amerikanere mistet livet. 6 millioner døde i hele verden. I USA døde 111 mennesker per 100.000 innbyggere av korona. Det tilsvarende tallet i Norge lå på rundt 30. Mye av grunnen til dette var den Trump-ledete konspirasjonsvirkspomheten mot vaksine. Det fikk katastrofale konsekvenser for den amerikanske befolkningen.

Dette innlegget ble publisert i Kristendom og religion, Samfunn og politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *