Hvor er brillene mine?

Jeg kjøpte hele fire brillepar da jeg handlet briller hos Brilleland for en stund siden. Det var et spesialtilbud akkurat da. Brillene jeg kjøpte var:
1. Et par progressive briller jeg bruker ute som skifter til mørkere farge i glasset på grunn av UV-strålene i sollyset
2. Et par progressive briller jeg bruker inne når jeg sitter på arbeidsplassen min der jeg både skal se på dataskjermen og papirer på bordet
3. Et par solbriller med gradient (Mørk øverst, lys nederst) med mine styrker som jeg bruker i bilen
4. Et par lesebriller som ikke er progressive som jeg også kan bruke når jeg jobber mot dataskjermen.
Problemet oppstår når jeg skal se nært. Da ser jeg best uten briller siden jeg er nærsynt. Da hender det at jeg bare løfter brillene oppe på hodet helt foreløpig.
Men etter at jeg har sett meg ferdig på nært hold, leter jeg etter brillene for å sette dem på neseroten igjen. Da får jeg øye på de andre brillene som ligger på skrivebordet og tar en av dem. Så fortsetter jeg arbeidet. Men så hender det igjen at jeg har behov for å studere noe nært, og da letter jeg igjen på glassene for å se bedre. Etter en stund er jeg ferdig, og da har jeg behov for briller igjen. Da får jeg øye på de brillene som ligger igjen foran meg på skrivebordet og tar dem på. Så kan jeg sitte å jobbe en stund inntil en ny situasjon krever et nytt studie på nært hold. Igjen vippes brillene opp på hodet og studiet tar til. Når jeg blir ferdig, har jeg igjen behov for brillene, men finner ingen briller i min nærhet på skrivebordet. Hvor i all verden har det blitt av brillene mine? Jeg reiser meg og streifer forbi garderobespeilet vi har i rommet. Der ser jeg meg selv og finner plutselig ut hvor det har blitt av alle brillene.
Jeg vet ikke hvorfor jeg har det sånn. Noen påstår at det har noe med alderen å gjøre..

Dette innlegget ble publisert i Hverdagshistorier. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *