Ikke bare global klimakrise – har også global kunnskapskrise

De fleste er enige om at vi har en global klimakrise som skyldes alt for store utslipp av klimagasser. Dette har møtt et bredt engasjement av politikere, organisasjoner og enkeltpersoner. Vi må gjøre noe med de menneskeskapte klimaproblemene. Så godt som alle er vel enige om det.

Men vi har ikke bare en global klimakrise som fører til forurensninger og redusert livskvalitet. Vi har også globale energikriser, vannkriser og andre kriser.

Nå bør vi vel også få øynene opp for en helt annen global krise. Den globale kunnskapskrisen. Eller den globale mangel på grunnleggende kunnskap hos jordens befolkning.

Vi lever i et komplekst urbant samfunn med avansert teknologi som binder oss mennesker sammen. Internett og mediakanaler bringer hele verden inn i vår stue og bringer med seg et vell av informasjon. Kan vi dermed si at vi står ovenfor en stor kunnskapskrise?

Det er ikke bare media og internett som bringer kunnskap til befolkningen. Det gjør også skolesystemet. Hvordan status på skolestellet er rundt om i verden burde vi ofre en større tanke.

Vi ser resultatet ut av en manglende grunnkunnskap i beflokningen når vi ser hvilken støtte som gis til ulike tankeretninger, religioner og filosofier. I USA kan man klandre Trump for manglende innsikt, erfaring og forståelse for hvordan en nasjon skal styres. Men hvordan kan man forklare at han vant det amerikanske presidentvalget? Folk stemte på han og støtter han? Hvorfor gjorde de det?

Dette innlegget ble publisert i Samfunn og politikk. Bokmerk permalenken.